Пуснахме премиум „Гъмза резерва”

Пуснахме премиум „Гъмза резерва”

Реколтата от нашите лозя през миналата година бе много добра. Заради сушата добивите бяха малко по-ниски, но с много високо качество. Вече можем да се похвалим, че пуснахме отдавна планираната „Гъмза резерва” от високата серия на избата „NG”. Виното от емблематичния за региона ни сорт Гъмза е от реколта 2016 г., отлежало една година в нови бъчви от български дъб на „Руми МНД” от емблематичното бъчварско село Врачеш, споделя Иван Тодоров- изп. директор на „Новоселска гъмза” АД. Виното е в стилна бургундска бутилка с черен етикет и със стилната си визия завършва премиумната ни серия „NG”.

По повод Свети Валентин ще пуснем и новото ни „Розе” в тази серия. То е купажно- от Гъмза и Каберне фран, с нежен аромат и цвят сьомга. Розето естествено ще бъде с розов етикет и запечатано с бял восък. Последното вино от серията „NG” ще бъде бяло кюве- Совиньон блан, Шардоне и Вионие, с което ще зарадваме нашите почитатели през лятото, разказва Иван Тодоров.

Голям интерес към вината на „Новоселска гъмза” се наблюдава в Чехия. Освен качеството на гъмзата, другата причина за увеличения износ е публикация в медицинско списание, че виното от гъмза забавя развитието на раковите клетки.

„Видинските изби си помагаме, организираме общи винени събития. Скоро ще учредим и „Винен клуб”, където ще се събираме на дегустации и ценителите на виното ще имат свое място, благодарение на Людмил от „Тип”, чийто ресторант ще бъде седалището на винения клуб”, подчертава Тодоров.

Зарезан ще отбележим в Ново село по подобаващ начин. След зарязването на лозята и водосвет, ще има благослов за всички работещи в избата и народно веселие, като за празника ни ще пеят сестри Филатови. Пожелавам весел празник и добра реколта за всички лозари и винари”.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *